Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. január 31., vasárnap

Sikerreceptem - Szoptatóskönyv-marketing Anya módra (4)

Ahogy egyre inkább beleástam magam az internet-marketing tudományába, azon belül is a látogatottságnövelés módszereibe - rájöttem, hogy az én esetem igen speciális.
A keresőoptimalizálás (azaz azok a technikák, amelyek révén egy bizonyos kulcsszót beírva a keresőbe a látogató rátalál az én oldalamra.) egyik alapja a jó kulcsszóválasztás. Már itt nehézségekkel találkoztam. A Google kulcsszókeresője (keyword tool) segítségével utánanéztem, milyen kulcsszavakra lenne érdemes optimalizálnom a weboldalt a szoptatással kapcsolatban. Amit találtam, meggyőzött, hogy nem érdemes nagyon törnöm magam. Csak két példa: a "szoptatás" szóra túl nagy a verseny - régi "erős" oldalak jönnek fel rá - szerencsére a szoptatás.lap.hu is ott van elől, s innen meg szoktak találni... :). A "szoptatós könyv" kulcsszóra nemrég első helyen szerepeltem a fizetett hirdetés után. (Most is, gyorsan megnéztem :) ). Viszont sajnos nem sokan írják be...

A kevésbé sikeres helyezéseim javítására sok megoldási javaslatot találtam. Viszont egyikhez sem fűlt a fogam... Az oldal címét nem szívesen változtatnám meg. A tartalom folyamatos bővítése alapvetően fontos lenne a keresőkben való előrelépéshez, de ez nem az az oldal, ahol blogolni szeretnék. Az most készül!! (Most nem a businessmamira gondolok...) A linképítés megoldás lehet - de még nem volt időm belemerülni...

Mégis "offline" kell bekerülnöm a köztudatba!
 
De hol? A magazinoknál eddig sikertelenül próbálkoztam. A védőnői hálózat nehézkes.
És akkor belémhasított. Hogyhogy eddig nem jutott eszembe? Annyira evidens...
MINDEN magyar, várandósságának hatodik hónapját betöltött kismama megkapja a védőnőtől. Ingyen. Jár neki... Én is kaptam. Háromszor is. :) Kedvenc olvasmányom volt háromszor három hónapig. Mindig elővettem, hogy belenézzek... Ha tudni akartam valamit, vagy csak úgy. Szülés után pedig a párját nyomják a kezedbe.

Na, tudod már mi az? Hát persze, hogy a Felicitas "Várandós Mamák tanácsadója"!
Gyorsan felmentem a Felicitas honlapjára. Megkerestem az értékesítési vezető elérhetőségét, és lelkesen felhívtam. Persze felkészültem arra, hogy elképesztő összeget fog mondani a hirdetés árára - hiszen ők ebből élnek. Nem csalódtam. Félévente jelenik meg a kiadvány. Egy hirdetés ára 1 millió forint. Lenne... 

De Donald Trump-tól megtanultam, hogy semmi ilyen kijelentést ne vegyünk kőbe vésett törvénynek. A legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy kialkudjon számára megfelelő feltételeket, pedig mindenhol van lehetőség egyéni elbírálásra, csak a megfelelő személyhez kell fordulni.
Én is ezt tettem. Előre megterveztem a stratégiámat. Mivel nemhogy ennyi, hanem gyakorlatilag semennyi tőkém nincs pénzért hirdetni, kitaláltam egy jutalékos rendszert, melyben a rajtuk keresztül eladott példányok után fizetnék bizonyos százalékot a Felicitasnak. Ez technikailag egyszerűen megoldható, és teljes biztonsággal nyomon követhető és ellenőrizhető mindkét fél számára. Ha jól kalkuláltam az eddigi statisztikáim alapján, a Felicitas is megkapja a pénzét, és még én is jól járok. Hosszútávon pláne...

Szerencsére az érékesítési vezető hölgy nagyon kedves volt. Első perctől nyitott volt az esetleges alternatív megoldásra. Levélben részletesen leírtam az elkpézelésemet, konkrét számokkal. A következő pár nap viszkettem az izgatottságtól. :)

Aztán megkaptam a választ - módosításokkal, de elfogadták az ajálatomat! Meg is kötöttük a szerződést. Várom a márciust, amikor megjelenik a legújabb "Várandós mamák könyve", benne, a szoptatásról szóló fejezet végén, életem első hirdetésével.

A hirdetés megírásakor Szövegműhely, és a Marketing Navigátor útmutatásaira hagyatkoztam. Most pedig izgulok, de nagyon!

És persze rengeteg a tennivalóm. Fel kell készítenem a honlapot a látogatók rohamára. :) Listaépítési lehetőséggel, és egyéb "extrákkal"...
És ehhez megint csak tanulni és újítani kellett.
Az eredmény hamarosan látható!
A folyamat hamarosan olvasható! :)
Visszavárlak!

9 megjegyzés:

  1. Gyöngyvér!

    Ebben a 'tápszerközpontú világban' nagy szükség van ilyen elhivatott anyukákra, mint Te!
    Szívből kívánok a munkádhoz sok erőt és kitartást!

    Andrea

    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Elolvastam - nagyon jó, ügyes vagy! :)
    Ha nem titok, hogyan tudjátok majd mérni (technikailag) azt, hogy ki vásárol Felicitas megjelenés hatására?
    A könyvesbolti jutalékhoz képest ez a megállapodás jóval kedvezőbben alakult? :)

    Bernadett

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyszerűen - ha valaki kipipálja, hogy szeretné igénybevenni a Felicitas-kuponját, és beírja a hirdetésben megadott jelszót, akkor erről a rendelésről a Felicitas is kap értesítést - természetesen a személyes adatok nélkül, kizárólag a rendelés időpontjáról és a rendelt darabszámról.
    És igen, jóval kedvezőbb a jutalék: csak 20%-osban állapodtunk meg. Szemben a terjesztők 50-55-60%-ával...

    VálaszTörlés
  4. Ezzel az ötlettel jó példát adsz mindenkinek, hogy nincs lehetetlen, ha az ember akar valamit! Szurkolok Neked! (Mikor a fiam kicsi volt, még nagyon megdicsértek, hogy 1 évig szoptattam. A lányomat már tovább, és nagyon élveztem. Az egyik legszebb dolog a világon!)

    VálaszTörlés
  5. Felicitas-szal érdemes tárgyalni! :)) Közösen találtátok ki a kuponos vásárlást?
    Sajnos a könyvterjesztők nagyon ,,lehúzzák,, az írókat.. :( Én is olvastam erről.

    Szoptatás: első gyermekem jövő hónapban ünnepli második születésnapját. Naponta 3x szopizik.. Mindketten nagyon élvezzük és szeretjük eme tevékenységet. :) (persze a férjem kevésbé..)
    Szerinted magától fog majd leszokni a szopizásról?

    Bernadett

    VálaszTörlés
  6. Első fiam magától szokott le, a másodikat én szoktattam le drasztikusan, mert már enyhén szólva is túlzásba vitte: Közel két évesen éjjel-nappal 7-8 szopizás... mármint éjjel is 7-8, meg nappal is... Közben meg jó étvággyal evett... :)
    A harmadikkal ugyanott tartok, ahol te! Áprilisban lesz 2 éves, napi 1-3-szor szopik. Még nem tudom, hogy lesz a vége... :) Az elkezdésben jó vagyok - a befejezésben kevésbé :)

    VálaszTörlés
  7. Végigolvastam blogbejegyzéseidet. Jók a leírások és a történetek. Nagy ,,beszélőkéd,, van! :))

    Kérdésem - Mikor történtek meg azok az események, amikről jan-ban írtál:
    1/ mlm férjed által, 2/ ingatlan-üzletbe belépés és a szemináriumok, 3/szoptatós kézifüzet megírása 4/ majd a könyv megírás, 5/ honlapkészítés, 6/ marketinges ötleteid és megvalósításuk....stb.

    ÉS mennyi időt (napok, hetek, hónapok) vettek el családodtól?

    A mostani állapot (blog, honlap, könyvkiadás és -értékesítés, online marketingezés) mikorra alakult ki úgy, hogy kvázi magától menjenek a dolgok?

    Nagyon ügyesen csinálod ám! :))

    Bernadett

    VálaszTörlés
  8. Kedves Bernadett!

    Az MLM üzletünkbe 2006-ban léptünk be, de ahogy írtam, sokáig nem csináltunk semmit, csak a termékeket használtuk. 2007 augusztusban tudtam meg, hogy terhes vagyok Marcival. Akkor kezdtünk dolgozni benne. Átlagosan hetente 2-szer tartottunk nálunk az üzletet bemutató marketig-tervet. Norbi még eljárt máshova is. Én havonta tartottam még 2-3 "termékbemutatót" - azért az idézőjel, mert inkább barátainknak, (sokszor Marcistul, mikor már megszületett) nem túl hivatalos módon :). 3 gyerek mellett nehéz volt tartani a tempót, főleg, ahogy növekedni kezdtünk, ezért kitaláltam egy új, hatékonyabb módszert. Én most ezen dolgozom gőzerővel. Részletek nemsokára a blogban is... Ha érdekel a lehetőség, és addig nem tudsz várni, írj egy e-mailt! :)
    patakne(pont)gyongyver(kukac)gmail(pont)com

    (Egyébként, ha nincs ötleted termékre, stb, akkor egy jó MLM üzlet, ahol jó a csapat, (én véletlenül ismerek ilyet... :) nagyon jó kezdetnek!
    Ha komolyan gondolod, akkor pedig önmagában is.)

    A könyv tavaly májusra készült el - előtte intenzív 3 hónapig dolgoztam rajta - kizárólag alvásidőben.

    A honlapot pár nap alatt rakta össze az egyik informatikus barátunk. De én találtam ki az összes "látszó" részletet.

    Az ingatlanbizniszbe még nem sok időt fektettem - 4X1 napos szeminárium, könyvek, "konzultálás" ingatlanügynökökkel, terepszemle a városban - jópár ingatlan megnézése, "tesztvásárlása" (azaz mindent ugyanúgy csinálni, mintha megvennéd...) Ez a téma majd nemsokára következik! :)

    Az internetes pénzkereset ötletét is itt az ingatlantanfolyamon kaptam. Így jutottam el a gazdagmamira.

    A blog írását sokáig halogattam, mert mindent meg akartam tanulni előre... Aztán rájöttem, (rávezettek) hogy ez lehetetlen. Úgyhogy vettem egy nagy levegőt, és belevágtam.

    A dolgok pedig még korántsem mennek maguktól, de azon vagyok! :)

    Örülök, hogy végigolvastad a "Businessmamit"! :)

    VálaszTörlés