Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. február 11., csütörtök

Felkészültem, elkészültem, .... kikészültem... :)

Na, jó, csak elfáradtam egy kicsit... Ezért nem jelentkeztem pár napig. De megérte!  Hosszas felkészülés és kutatómunka után (amit kezdőként mindig szükségesnek tartok) felkerült végre az automata hírlevélküldő a Szoptass ügyesen! oldalra. Amit a látogató ebből lát, az csak a feliratkozó űrlap, és a hozzátartozó körítés. (Remélem, nem túl marketing-szagú...)

Vajon mi tartott ezen ennyi ideig?

Hát a tervezés, az előkészületek, és a háttérmunka. Bármiről legyen szó, mindig ezek jelentik a munka dandárját. (Erről szoktak a férfiak megfeledkezni, mikor azt ígérik, hogy fél perc alatt felfúrják a polcot :) - hol a fúró, a fórófejek, nincs meg a hosszabbító, és még a lyukak sincsenek bejelölve... hova is szeretnéd?)  Ha viszont ezekkel készen vagyunk, már pikk-pakk elkészülünk.
Tervezés:

Egyik régi (jó vagy rossz?) tulajdonságom, hogy számomra fontos dolgokban csak akkor tudok nyugodt lélekkel dönteni, ha az elérhető összes lehetőséget felmérem, összehasonlítom,  és ezen felül kikérem nálam okosabbak véleményét. Tehát tanulmányoztam a piacon levő hírlevélrendszereket. Átgondoltam a számomra fontos szempontokat és ezek alapján döntöttem. Az alap funkciók mellett (követő-, és időzített levelek, különböző - és szegmentálható - csoportok, részletes, könnyen átlátható statisztika, ) a következők voltak a döntőek:
  • nagyon egyszerűen lehessen kezelni, HTML ismeret nélkül,
  • legyen rajta blogértesítő
  • szép leveleket tudjak komponálni sok, könnyen testreszabható sablonnal (igenis számít a design!)
  • olcsó legyen - de inkább ingyenes :), legalábbis induláskor
Többel is próbálkoztam, de végülis a Mailchimp mellett döntöttem, amely bár angol nyelvű, (a sablonjai szerencsére magyarra is állíthatók) igen kezdőfelhasználó-barát adminfelülettel rendelkezik. Nem kell föltelepíteni a honlapra (sok másik szoftverrel ellentétben), 500 főig és havi 3000 levélig ingyenes. Ha ezt meghaladja a listám, akkor már a havi 30 dollár nem fog gondot okozni. :) (A magyar fejlesztésű webgalamb is szimpatikus volt, egyszer kell megvenni, és nincsenek további költségei - viszont hiányzik belőle a blogértesítés, és kicsit puritánabb design-okat lehet vele készíteni a magamfajta HTML analfabétának.., illetve várom, hogy Erdélyi Norbi mikor dobja piacra ismét a HSzPro-t... akkor lehet, hogy áttérek megint...)

Előkészületek:
  • beregisztrálni a rendszerbe
  • kiismerni magam benne
  • megtervezni az űrlap-design-t, és a feliratkoztató szöveget, ezt eljuttatni a webmester barátunknak, (mert annyira nem vagyok profi...) és folymatosan egyeztetni vele
  • az előző autoresponder (feedburner) kiiktatása (ha nem sikerült volna, és kétszer kapsz értesítőt erről a bejegyzésről, kérlek szólj!)
Háttérmunka:
  • a levelek és a fogadó oldalak szövegének megírása (nagyon "segítőkész" sablonjai vannak a mailchimpnek)
  • a feladói profil beállítása
  • csoportok létrehozása
  • az egész rendszer összehangolása a honlappal (szintén beépített "segítővel")
  • tesztelés (na, itt futottunk pár kört - ha még mindig felfedeznél valamilyen hibát, kérlek szólj!)
  • és persze magának a hírlevél tartalmának megírása - aminek még az utolsó simításai visszavannak...
Maga a hírlevélrendszer elindítása valóban egyszerű volt. Két kattintás! :) Vágj bele te is bátran!
    És persze, ha aktuális nálad a téma, iratkozz fel!

    Szerettel várlak:

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése