Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2009. december 15., kedd

Mostanáig halogattad, hogy új életet kezdesz? NE pont most vágj bele!

Pont én mondom...
De nekem már mindegy, annyira benne vagyok, hogy magától visz előre a lendület! Olyan fázisba értem, ahol az agyam magától pörög...


De ha Te még nem tartasz itt, azt javaslom, várj még pár hetet a megvalósítással! Miért mondom ezt? ...
Mert a karácsony, és az adventi készülődés nem a pörgésről szól! Nehéz új dolgokba fogni, pláne, ha partnereket is szeretnél találni a Nagy Tervedhez, mert mindenkinek már máshol járnak a gondolatai... (Jó esetben nem csak az utolsó pillanatra halasztott ajándékvásárlás és sütés-főzés körül.) Az advent ideális időszak arra, hogy a meghitt családi együttlétekkor végiggondoljuk az ÉLET Nagy Dolgait :). Hogy mi történt velünk ebben az évben, hogyan éltük meg a hétköznapokat, mi az, ami igazán fontos az életben. És ez a gondolat erősödik bennünk. Egymás, a gyerekek, és a szeretet! Család, barátok, béke és nyugalom... Na meg az egészség! Kinek mi... Én minden este, (mikor már ágyban vannak a gyerekek, és nem bosszantanak :) ) újra és újra rájövök, hogy valójában semmi más nem fontos az életben...


Ha elég sokszor visszatereljük a gondolatainkat az igazán lényeges dolgokra, a hogyan-szeretnék-élni
kérdéskörre, (nem a gazdagon-vagy-szegényenre céloztam most, hanem a békében-szabadon-szeretetben-re) akkor megvilágosodunk, hogy mit kell tennünk ma, és holnap, és holnapután azért, hogy valóban úgy éljük az életünket, hogy végül elégedetten, és büszkén tekinthessünk vissza rá. Ezt jelenti a gondolat teremtő ereje. Cselekvésre ösztönöz, és segít a "hogyanok" megtalálásában. A lényeg: folyamatosan tartsd észben a célt!



Nyomot hagyni a világban.


Ez az egyik dolog, ami a folyton előbbre tartó emberek egyik vágya és egyben motivátora. Sokszor emlegetett mondás: Ha már ültettél egy fát, nem éltél hiába. Ezt bátran behelyettesítheted a te vágyadddal.  Ha már írtál egy könyvet :),  ha már felneveltél pár gyereket, ha eladtál pár lakást, ha segítettél másokon, ha örömet okoztál másoknak, nem éltél hiába.


És tudod mit mondanak a bölcsek? Elég csak erre koncentrálnod minden cselekedetedben, és akkor a jutalom sem marad el! Magyarul, hogy kapcsolódjunk már a blog alaptémájához is, bármilyen üzleti vállalkozásba fogsz, önmegvalósítás, szabadság, pénz, fityfene, merem állítani, hogy csak akkor fog rád találni, ha ez motivál. És ez most nem filozofálgatás! A kereskedő, ingatlanforgalmazó, online vállalkozó, sőt, az író is, akkor tud eladni, ha a vevő(=embertárs) igényeit nézi. Azaz segít mások problémájának megoldásában. Mert az emberek azért vásárolnak, azért fordulnak hozzád, mert szükségük van valamire, hiányzik nekik valami, és ez probléma. Ez lehet létszükségletű gyógyszer, de akár csak égető vágy egy új bizsuért, vagy lelki igény egy szép zenére..., És lehet, hogy nálad remélik a megoldást. Segíts nekik, és te is jól jársz!


Hogy miben tudsz te segíteni? Kitalálod, ha figyelsz magadra!  Kezdetnek nem rossz a listád a korábbi bejegyzésemből. (Ha még nincs kész, írd meg gyorsan!) A ráhangolódáshoz, az ihlethez nyugalom, és lelki béke kell. Rend kívül és belül. Az advent ideális alkalom, hogy megálljunk, számot vessünk, döntsünk, új erőre kapjunk.


Töltődj fel! Ami nekem mindig segít, az egy szívvel hallgatható zene. Egy dolgot örökké bánni fogok, nem tudok úgy énekelni, hogy azt másnak élményt nyújtson... Szerencsére van három lány az országban, akik összeállították az évszázad legzseniálisabb albumát:
Fogadd szeretettel a Szájról szájra című CD-ről az egyik kedvencemet:
Hogyan lesz egy kislányból selyemsárhajú magyar Ilona... - az út sosem könnyű!



Na, ők már megvalósítottak valamit, nem? Mit szólsz?

2 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben igaza van kedves Gyöngyvér!

    A decemberi a hónap a vállakozásoknak új projekt tekintetében egy holt időszak. Egész évben dolgozunk,hajtunk. A decembert mindenkinek a pihenésre a szeretett személyek társaságában kellene töltenie!

    VálaszTörlés
  2. Zsófia!
    Örülök, hogy egyetértünk!
    És köszönöm a blog legelső hozzászólását! :)

    VálaszTörlés