Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. június 30., szerda

IMAMI

HősNőkblogok

Trá-tá-tá táááám! Lehull a lepel! :) Íme a franchise, amiről oly sokat titkolóztam eddig:



A már élő oldalak: a prototípus http://www.pecsimami.hu, amellyel az ötlet  kitalálója és megvalósítója,  Gellén Nóra, az Év Anyavállalata versenyen különdíjat kapott, aztán a most indulók: http://fehervar.imami.hu, http://delbuda.imami.hu, és a még nem kattintható, de már létező(!) kozeppest.imami.hu, és az én kaposvar.imami.hu oldalam... És a legújabb tagunk: Angyalföld-Zugló is - egy angyali névvel, amit még nem írok le, mert sosem lehet tudni... Illetve dehogynem lehet tudni, mert sajnos egy-ketten már most (bizonyítottan innen) megpróbálták  "lenyúlni" az ötletet... Így van ez a neten... 

Ezért sem akartam itt leírni a nevét, bár tudom, hogy többen már tudtátok, miről van szó. Még jó, hogy fel vagyok iratkozva a DomainRiadóra, ami figyelmeztet, ha egy általam megadott kulcsszóval (pl. mami) valaki lefoglal egy domain-t... Hogy több "lopás" ne fordulhasson elő, elővigyázatosságból le is lett foglalva minden jelentős város imami végződésű domain-ja. Ez szükséges volt, mert ezek át lesznek irányítva a hivatalos az aldomaines (.-os) változatra, ha valaki ezt írná a böngészőbe. 

No, de nem erről akarok írni, hanem a hétvégi tréningről, (diavetítés a bejegyzés végén!) ami az Imami kezdőcsapat első összejövetele volt. Ha eddig nem voltunk biztosak a csapatmunka, és egyáltalán a franchise, mint olyan, erejében, most meggyőződhettünk róla.

A helyszín egy egzotikus pécsi teázó volt. A kellemes első-benyomású bemutatkozások után a nap finom jázminteával indult, amely mellé mindenki kapott egy szerencsesütit, egy belerejtett jós-cetlivel. Az enyémen ez állt: 

Hírnév, gazdagság és szeretet vár utadon!

Ez sziklaszilárddá tette amúgy is erősen pozitív hozzáállásomat :)

Nóra egy teljesen profin összeállított, 30 oldalas Működési Kézikönyvvel várt minket, mely gyakorlatilag mindent tartalmaz, amire a weboldalunk működtetéséhez szükségünk lehet: cselekvési terv, weboldal feltöltése, ehhez szükséges információk gyűjtésének módszere, bevethető konkrét marketing módszerek, a hirdetésszervezés módszerei és technikái, árképzés, franchise együttműködés szabályai, segédlet az adminisztrációs felület használatához. S mindehhez kész nyomtatványok,  levélsablonok, jegyzőkönyvminták, szóróanyagok, egyéb reklámanyagok, táblázatok, szerződésminták, megrendelőlapok, megállapodások.

Na, mindezt nem nekem kell megcsinálni! :) Ha már csináltál egyedül bármilyen vállalkozást, tudhatod, hogy ez mind mekkora kincs. Hihetetlen könnyebbség! Az Arculati Kézikönyv, a dizájnelemekkel, logókkal, színkódokkal,  pedig készülőben.


Eljöttek a "Netfort"-os fiúk is, akik a weboldalakat készítik, velük átbeszéltünk még pár módosítandó dolgot, és válaszoltak a kérdéseinkre. Ott volt Évi, az Imami grafikusa, akivel a plakátról, és a névjegykártyáról értekeztünk, meg hozott egy adag kész Fehérvárimami és Budaimami Kártyát... Az ügyvéddel a többiek alá is írták a szerződésüket - én csak augusztusban fogom.

És persze voltak babák, gyerekek, apukák..., és ettünk, ittunk, jót mulattunk, még Imami tortát is ettünk, mint a "nagyok" :), és csapongva haladtunk, mert mindenkinek beindult a képzelete...

Merthogy, bár az imami weboldalak már így is nagyon hasznosak és szépek, a pécsimami pedig már mérhetően nagyon népszerű - ez még korántsem a végleges forma ill. tartalom. A nap során (és már előtte a levelezéseink során is) rengeteg jobbnál jobb megvalósítandó ötlet gyűlt még össze, (újabb funkciók, újabb menük, újabb szolgáltatások, újabb bevételi lehetőségek, egyéb tartalmak, hasznos háttér-rendszerek) amiktől majd az IMAMI a helyi anyukáknak igazán "A" weboldal lesz, ahol mindenről tájékozódhatnak, nekünk pedig lesz egy könnyen kezelhető, hatékony, szerethető  és jól jövedelmező, kötetlen munkaidős "munkahelyünk". (Arról nem is beszélve, hogy mindegyik oldalon díjmentesen hirdethetjük egyéb hirdetnivalóinkat!!)

Még el sem készült a tagokat toborzó és összefogó főoldal, a www.imami.hu, időközben már 16-an érdeklődtek a franchise iránt. Hamar nagy csapattá válunk - merthogy az imami valóban az, ez kiderült szombaton! :) Megnyugodtam, mert meggyőződtem arról, hogy képesek leszünk profin, egy  valódi országos franchise-ként képviseltetni magunkat a piacon. 

Én most nagyon lelkes vagyok - szeretném, ha hamar sokan lennénk. Tőled is megkérdezem:  

Leszel Imami?

Ha sikerült beültetni a bogarat  a füledbe, és kérdésed lenne, írj nekem: patakne . gyongyver @ gmail . com, vagy keresd Gellén Nórát az info@pecsimami.hu címen, és hivatkozz rám!

Téged is Várunk a csapatba! (A kezdőbrigád nemsokára bemutatkozik itt a blogban is...) A tréningen készült képeket nézd meg itt kedvcsinálónak!



És nézegesd az oldalakat:  http://www.pecsimami.hu, http://fehervar.imami.hu, http://delbuda.imami.hu

Szeretettel:



(Ha még nem tetted, iratkozz fel a blogértesítőmre, hogy azonnal értesíthesselek a legújabb bejegyzésemről! kattints ide!)

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok, fantasztikus ötlet, főleg, hogy franchise módon csináljátok.
    Sok sikert Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Gyöngyvér, kedves!
    Már többször írtam a hozzászólásban és nem jelenik meg. Rosszul csinálok valamit, amikor a profil kijelölésnél meg kell adni a nevem és a honlapom? Nemtom, te észreveszel valamit?
    Az élet iskolájához is írtam egy elég hosszút, az sincs fent. Hm?
    Szeretem a blogjaidat, várom őket.
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
  3. Aha, valszeg nem vagyok elég türelmes,meg a profil kijeleölésnél az url-nél én http-vel kezdtem, aztán kiírta, hogy érvénytelen, de volt olyan is, hogy az üzenetet közzétettük, mégse, ekkor beírtam a kódazonosítót és elszállt...szóval türelem nekem.
    Üdv és jó kedveket!
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gyöngyi!

    Nem tudom...:) Most úgy látom sikerült kétszer is... Leírnád még egyszer az előző bejegyzésnél, amit szerettél volna? Kíváncsi vagyok véleményedre! És örülök, hogy olvasol! :)

    VálaszTörlés
  5. gyöngyvér! Én is csak erősíteni tudlak, a döntésedben. Ugyanis, szerintem a felnőttsége egyik "jele", ha vállaljuk a döntéseinkért a felelősséget, és merünk változtatni. S nem egy látszólag rossz döntés mellett kardoskodunk, csak azért mert egyszer kimondtunk valamit. Közhely, hogy a legbiztosabb az életben a változás, de a Te esetedre is pont adekvát, hogy a körülményeid változnak, miért ne változtathatnád meg korábbi véleményedet. Ezért ne vessen senki Rád !
    Én is elmegyek szeptembertől főiskolára tanítani, mert a személyiségfejlődéssel még nem tudok annyi pénzt keresni, mint amennyit akarok. Sőt nyáron fesztiválokra járok, arcot festek, hennázok, gyerekeket, felnőtteket.
    A lényeg, hogy tudom az utam, kitartok mellette, de az oldalágakat még nem vágom le, hiszen a több lábon állás,csak kiegészíti egymást, engem is erősít.
    Hát sok-sok erőt nekünk és drukkolok a terveidért, élvezetes, erőtadó (!) írásaidat pedig szeretettel fogadom:
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
  6. Bocs, Gyöngyvér,lemaradt a nagy Gy.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gyöngyvér!

    Először is gratulálok!

    Másodszor felmerülnek bennem a gondolatok:
    Ez az imami a franchise kitalálójának a legjobb (mint általában minden ilyenben), s neki biztosít havi passzív jövedelmet (= fr.díj).
    Áruld el, hogy Neked miért jó üzlet ez? (hirdetési felületen túl) És miért jó üzlet ez egy kisvárosban élő valakinek???
    Júlia

    VálaszTörlés