Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. július 14., szerda

Mit ad egy franchise?

HősNőkblogok
Az imami franchise-t felfedő, előző bejegyzés hozzászólásai között jött elő az a kérdés, ami miatt én is aludtam egy-kettőt arra, hogy belevágok. Idézem:)

"felmerülnek bennem a gondolatok:
Ez az imami a franchise kitalálójának a legjobb (mint általában minden ilyenben), s neki biztosít havi passzív jövedelmet (= fr.díj).
Áruld el, hogy Neked miért jó üzlet ez? (hirdetési felületen túl) És miért jó üzlet ez egy kisvárosban élő valakinek??? "
Elárulom:
(Csak röviden, mert épp a Balatonon nyaralunk:))
1. Igen, mindig a francishe kitalálójának a legjobb, mert ő egy idő után valódi passzív jövedelmet kap. Azért egy idő után, mert a kezdetekkor ő teszi bele a legtöbb munkát, és ő fekteti bele a pénzét. Ha beindult a rendszer, akkor pedig folyamatosan rajta tartja a szemét, koordinálja a tagokat, és segíti a munkájukat. (Bánom továbbra is, hogy nem én vagyok az ötletgazda!) De:

2. Ha jó a rendszer, akkor mindenkinek jó - és ez a franchise-tulajdonosnak is érdeke, hiszen, ha nem jó mindenkinek, neki sem lesz jó, mert nem lesz, aki társul hozzá. Ha jó a csapat, sok a pénz, ha nem működik, nincs pénz. (Ebben is hasonlít a rendszer a hálózatépítéshez - azzal az eltéréssel, hogy egy MLM-ben gyakorlatilag minden tag franchise-tulajdonosként jut jövedelemhez.)

Nekem az imami azért éri meg, mert:
  • Kiszámoltam, (konkrétan számba vettem) hogy simán be tudok hozni annyi hirdetőt, még a 70 ezres Kaposváron és környékén(!!) is, ami bőőőven fedezi a havidíjat. (A különböző típusú hirdetések árai is (rugalmasan) egységesek az imami-n belül.)
  • Hirdetni határozatlan idejű szerződéssel lehet, és van minimális hirdetési idő is. (=passzív jövedelem, mert csak egyszer szervezem le, utána csak "fenntartom a motivációt" :) )
  • Az országos, azaz több imami oldalon megjelenő hirdetések jóval magasabb árúak, és nem nekem kell őket leszerveznem (tehát ez is passzív jövedelem)
  • Van (még) egy rendszeres, biztos bevételi forrásom (még ha nem is átlag feletti jövedelemmel, de ahogy számoltam, a tanári fizetésem azért ki fog jönni belőle pár hónap elteltével)
Nekem az imami azért éri meg nagyon, és főleg, mert:
  • Tagként az összes oldalon ingyen hirdethetek. És mivel a könyvem, a szoptassugyesen.hu oldalam, a blogom, és főőőként a leendő honlapom célközönsége is ugyanaz, mint az IMAMI célközönsége, ennél jobb helyen nem is lehetnék... (megj: megérkezett az első Felicitas-os megrendelő!! :) )
  • (Persze remélem, hogy viszonozni tudom majd ezt az önzetlen segítséget, és igazi, kétoldalú partnerkapcsolattá válik az együttműködés. Az ötletem természetesen :) már megvan hozzá...)
És azért jó mert:
  • Mindent teljesen készen kapok, nem kerül időmbe és energiámba, és pénzembe a tervezés, a kivitelezés, a megvalósítás (és előtte a kísérletezés), és a folyamatos, gördülékeny munkavégzéshez szükséges eszközök és segédeszközök (akárcsak a hálózatépítésben...). Ezt egy Anya, aki jövedelmező (és nem időrabló) munkát szeretne otthonról végezni, azt hiszem, igazán tudja értékelni!
  • Szeretek csapatban dolgozni - pedig sokáig azt hittem, hogy nem... Azon túl, hogy rengeteg olyan hasznos ötlet kerül be a közösbe, ami  rendkívül megkönnyíti a gyakorlati munkát, és ami egyedül talán sosem jutott volna eszembe (bármily okosnak is képzelem magam sokszor:)), csapatban gyakorlatilag nincs lehetőség a halogatásra. Egyrészt mert a többiekkel is kiszúrsz, nem csak magaddal, az "önműködő szankciókról" nem is beszélve, másrészt mert az emberek lendülete összeadódik, és magával ragad, visz előre, és erőfeszítés nélkül jutsz egyről a kettőre. És én ráadásul ezt a lendületet és mentalitást kiválóan tudom alkalmazni a másik két "projektemben" is. (Sőt, beindult megint az ingatlanos fantáziám/fantáziánk is - de ezt meg aztán végképp nem akarom elkiabálni:))
Már a blog olvasói közül is jelentkezett három komoly érdeklődő, és a többiek is találtak már lehetséges tagokat - ill. találtak rájuk lehetséges tagok. Ennek nagyon örülünk! :) 
Ez azt is jelenti, hogy nagyon hamar elkelnek az üres helyek az első körben - azaz a megyeszékhelyek imami-posztjai - hiszen ahogy bővül a csapat, sokszorozódnak a számok (zárójel: na, ezért zseniális a hálózatépítés is, mert csak a kezdet döcögős, és ha ki tudod várni, és átbillensz a kritikus számokon, nem tudod leállítani a növekedést! zárójel bezárva)  - 1 ember talál három lelkeset, ez a három is talál hármat, az kilenc, ha ez a kilenc is hármat, az már 18, ha ők is, az már 54, ha pedig ők is, az már 162 új ember (összesen 247! :) de ennyi megyeszékhely már nincs is...:) Ráadásul napokon belül indul az imami.hu főoldal is....

Most kilencnél tartunk, ha sietsz, még van esélyed a bekerülésre, és arra, hogy Te is hozz még egy embert! (Mert természetesen ezért is jár "jutalom"!) 

Idézet az előző bejegyzés végéről: 

Leszel Imami?

Ha sikerült beültetni a bogarat  a füledbe, és kérdésed lenne, írj nekem: patakne . gyongyver @ gmail . com, vagy keresd Gellén Nórát az info@pecsimami.hu címen, és hivatkozz rám!

Szeretettel:

 

3 megjegyzés:

  1. Kedves Gyöngyvér!

    Köszönöm a bejegyzést. :) Így már tisztábban látok. Neked tényleg jó lehetőség ez, hiszen a könyved célcsoportja nézegeti minden városban az imami-s oldalakat.
    Szóval valójában annak ,,éri meg,, leginkább imami-nak lenni, akinek valamilyen terméke / szolgáltatása már kapcsolódik a célcsoporthoz.. (?)
    Az országos imami hirdetéseket a franchise kitalálója szervezi le?

    Tanári fizetésként (amit hozni fog nettóban) a teljes állásúra gondoltál, igaz? :)

    Ezt nem értem: ,,Persze remélem, hogy viszonozni tudom majd ezt az önzetlen segítséget, és igazi, kétoldalú partnerkapcsolattá válik az együttműködés. Az ötletem természetesen :) már megvan hozzá...,,
    Kinek tudod viszonozni a segítséget? A franchise kitalálójának?

    Ha hozok egy embert, akkor nem fizetek fr.díjat? :)))

    És végül: NAGYON-NAGYON gratulálok a Felicitas megrendeléshez!
    Baba-Patikában miért nem hirdetsz... (ez csak szerény tipp) ;)

    Jó nyaralást kíván,
    Júlia

    VálaszTörlés
  2. Kedves Júlia!

    Íme a válaszaim:
    "Köszönöm a bejegyzést. :) Így már tisztábban látok."
    - Szívesen!
    "Szóval valójában annak "éri meg" leginkább imami-nak lenni, akinek valamilyen terméke/ szolgáltatása már kapcsolódik a célcsoporthoz.. (?)"
    - Annak különösen - szerintem. DE a többieknek tudtommal nincsenek ilyen "hátsó szándékai" - mégis van, akinek ez lesz eztán a megélhetése!(és nekem is megérné enélkül is)
    "Tanári fizetésként (amit hozni fog nettóban) a teljes állásúra gondoltál, igaz? :)"
    - Igaz!
    "Az országos imami hirdetéseket a franchise kitalálója szervezi le?"
    - Elsősorban igen, de természetesen bárki szerezhet országos hirdetőt - csak az egymásra szervezések elkerülése miatt ezek "átirányítódnak" a központi agyba. :)

    "Ezt nem értem: ,,Persze remélem, hogy viszonozni tudom majd ezt az önzetlen segítséget, és igazi, kétoldalú partnerkapcsolattá válik az együttműködés. Az ötletem természetesen :) már megvan hozzá...,,
    Kinek tudod viszonozni a segítséget? A franchise kitalálójának?"
    - Nem, ill. nem csak neki, hanem a többieknek, akiknek az oldalán így "elfoglalok" egy értékes felületet.:)Hogy ez mi lesz, még ők sem tudják:)Mindent a maga idejében... Amit próbálok sürgetni, de épp most is szólongat a nagyfiam...:)

    "Ha hozok egy embert, akkor nem fizetek fr.díjat? :)))"
    - :)nem nyert... Azért Nóra sem ma jött le a falvédőről:)

    "És végül: NAGYON-NAGYON gratulálok a Felicitas megrendeléshez!"
    - Köszönöm! Nem tudom, ezen sírjak vagy nevessek...:)

    "Baba-Patikában miért nem hirdetsz... (ez csak szerény tipp) ;)"
    - Mert az első írásos ígéret után még csak válasz sem jött a többi megkeresésemre... Mostanában meg nem volt fókuszban a könyv marketingje... :( Erre is kéne szánnom időt-energiát bizony...

    "Jó nyaralást kíván,
    Júlia "
    - Köszönöm! A mai nap élményei megérnek majd egy bejegyzést, de lehet, hogy valahol meg is kellene jelentetnem... :) Patakék és a MÁV könnyfakasztó története (eredeti címe: Menjünk Keszthelyre vonattal, mert az milyen csudijó lesz!)

    VálaszTörlés
  3. Gyöngyvér,

    nagyon köszönöm részletes válaszaidat. :)
    Felicitas most indul be, tehát tessék nevetni! :) (Te is említetted valamelyik bejegyzésnél, hogy mostanában telik le a félév..) Bár, lehet (ha már Te is írtad), hogy kicsit rá kellene segítened a könyv marketingjével..

    Kíváncsian várom a vonatos bejegyzést!
    Csak nem rosszirányba szálltatok fel? Vagy az utolsó kocsi nem Keszthelyre ment..? :)

    További szép balatoni napokat!
    Júlia

    VálaszTörlés