Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. június 10., csütörtök

Ballagási tarisznya és egyéb katicák

HősNőkblogok

Hogy a Szürke Urak - akik nem a szürke hétköznapok :), (egyszer biztosan ideérek leírni, kik ők... ) ne találjanak rám, pár napra megint, mint oly sokszor "régen", a kényelmes alkalmazotti offline időkben, boldogan alámerültem a kreatív, jótékony célú non-profit alkotótevékenység boldogsághormont és lelki békét generáló foglalatosságába. Azaz elvállaltam, hogy kitalálom, sőt megcsinálom a ballagó nagycsoportosok év végi ajándékát a szeretett Katica-csoportos óvó néniknek, sőt a tavalyi dizájn alapján megvarrom a kis katica-tarisznyákat is.


A tervezésre, anyagbeszerzésre és a megvalósításra ráment pár "munka-délelőttöm" és éjszakám, (összesen két anyuka és egy húg segített be pár órát) de megérte, mert a kétkezi alkotás mindig nagy örömöt okoz, és közben a fantáziám is szárnyra kap, beindul az agyam :), a többi szülő hálás volt (persze mindig akad egy valaki, akinek semmi sem tetszik, de az az ő baja...) és az Óvónők is könnyekig meghatódtak.

(Az ajándékozás a ballagási műsor után volt egy kis "bankett" keretében... A műsor zseniális volt - el voltunk ájulva. Nem csak azért, mert Palkó volt a "főszereplő". :) Ha kész lesz a videó, fölteszem ide is. Érdemes megnézni mire képesek egy falusi ovi gyerekei és óvónői. Így is lehet...)

Íme tehát az alkotások. Ha tetszik, lemásolhatod! (Nem védtem le a dizájnt- a katicás tarisznyáé amúgy sem az enyém...:), ha érdekel az elkészítési útmutató, szívesen leírom, mit hogyan...)

A tarisznyák:

A fotóalbumok - Minden gyerekről egy portré, mellette, miért szeretem az óvónénit...
(Amit persze a végleges állapotában, az átlyuggatott gerincnél szép vajszínű szaténszalaggal összefogva, elfelejtettem lefotózni...)



És a kéznyomatos fűszernövényes kaspók - a nevesített tenyereken mászkáló festett katicákkal:

A csaknem egy hónapos "eltévelyedésnek" a nagy céloktól (családi programok, türelmes esti fürdetés, hosszú esti mesélés, alvás 10 órakor, sőt egyszer esti tévézés(!), városban flangálás...) és a "lebzselésnek" (ami azért nem semmittevés ám, hanem újabb "tanulások", anyaggyűjtés, különböző online és offline partner-kapcsolatok kigondolása illetve elvállalása, és az első lépések megtétele, /részletek később - de pl. ez az első HősNők blogokra írt bejegyzésem is/, felkérés szoptatás világnapi előadásra, a leendő honlapom részleteinek kristályosítása, folyamatos fejtörés a franchise honlapjának jobbításán, stb.) még egy plusz haszna is volt a családi béke, és a gyerekek és jómagam lelki egyensúlyának helyreállása mellett: a gépundorom elmúlt, és újra buzog bennem a tettvágy - és ez megint pörgeti az agyam :).

Nemsokára újra munkába lendülök, az eredeti terveimnek és céljaimnak megfelelően - itt a blogon is, és folytatódik az AFT :) azaz a blog címének igaz története is. (Még ha a nyári szünet miatt kényelmes tempóra váltottam is...)
Tarts velem!
Szeretettel:  
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a tarisznyák, és különlegesek. Gratulálok! A ballagó nagyfiadhoz meg külön is!

    VálaszTörlés
  2. Szuperek a tarisznyák, gratula értük! A mi első ballagásunk két év múlva lesz, de az ajándékötletet elraktározom, mert nagyon tetszik.
    Örülök, hogy megerősítetted bennem, hogy néha ki kell kapcsolni. Én is úgy veszem észre mostanában, hogy sokszor a fától nem látom az erdőt.
    Jó szárnyalást Neked!
    Sára

    VálaszTörlés