Próbáltál már ANYAKÉNT

érték- (és pénz!) teremtő, alkotó munkát végezni?
ÁLMOKat nem feladni, CÉLOKat megvalósítani?
Óhhh, jöjj, Gazdag, Szabad, Kreatív Élet!
De hogyan, a retkesfülű kismanóba..., ennyi gyerek mellett?!!!

2010. május 27., csütörtök

Helyzetjelentés

Jó pár hete nem írtam érdemi bejegyzést - ezt többen, joggal, hiányoltátok is. Ma azonban muszáj volt végre ideülnöm, hogy számot adjak e hónap eseményeiről, és eddigi teljesítményemről...

Miért pont ma?
  1. Ma lettem 33 éves - itt az ideje egy újabb számvetésnek. :)
  2. Elkészült végre a Palmimar Kft. első életévének éves beszámolója - elgondolkodtató mérleggel.
  3. Lassan eltelik a "Siker Éve"-ként aposztrofált 2010-es év első fele, én pedig a "projektjeim" előkészítő szakaszából talán végre átkerülök a konkrét megvalósítás fázisába.
  4. Május a változást hozó "szelek hava" Manita barátném szerint... (27-én "tízmilliószoros nap" lesz, 28-án pedig, idézem Manitát: "az Uránusz belép a kos jegyébe, akkora energiát generálva, ami felér egy mini dimenzióváltással. Ez az energia nekünk, embereknek újításra, megújulásra ad lehetőséget. Ahhoz, hogy új dolgokat vonzhassunk be az életünkbe, nagyon fontos, hogy a „régi” nem szükséges dolgainkat, érzelmeinket, félelmeinket, nem működő kapcsolatainkat engedjük el. Mind kívül, mind belül a lelkünkben is rendet kell raknunk." (Kiegészíteném azzal, hogy a fejünkben is...) 

Tehát én most kiírom magamból a nem működő dolgokat, félelmeimet, és felvázolom a megújulási tervemet:)
 
Lássuk tehát sorban:

1.) Szoptass ügyesen! könyv

A Felicitas-projekt 2 hónapja "éles". Eredménye: 0, azaz nulla Felicitas-kuponos rendelés... Viszont többszörös látogatottság, és napi szinten 1-2(-3), többségében első gyerekes feliratkozó az ingyenes "Jobb tudni, mint megijedni!" szókimondó gyermekágyi-felkészítő :) sorozatra. Ebből persze egyelőre nincs bevétel... Viszont addig is növekszik a "kismama-listám" az alakuló új honlaphoz. :)

A "nem-rendelések" egyik oka lehet, hogy a Várandós Mamák könyvét, benne a hirdetésemmel a 6 hetes terhes kismamák kapják meg - és nem a 6 hónaposak, mint ahogy emlékeztem :), tehát elvileg van rá esély, hogy 7-8 hónap múlva a mostani feliratkozók könyvet is fognak venni... Ehhez persze az kell, hogy addig ne felejtsenek el - de erről könnyen tudok gondoskodni az automata hírlevélrendszer segítségével: vannak már megírt időzített leveleim, és egyéb ötleteim.

A másik lehetséges ok: nem elég vonzó a hirdetés és/vagy a honlap és/vagy a könyv... Na ez keményebb dió... Júniusban lenne esedékes a hirdetés meghosszabbítása - azaz a következő félév könyvében a megjelenés. Elhatároztam, hogy nem fogok elcsábulni, és ezt most kihagyom. Kivárjuk azt a 7-8 hónapot, és aztán döntünk a további együttműködésről. Én még reménykedem!

Szerencsére az egyéb helyekről érkező rendelések, igaz alig érezhetően, de folyamatosan sűrűsödnek. Pedig a Szabó Gábor féle Linkmarketing anyagnak is csak ma jutottam a konkrét linképítési akció előkészítő szakaszának végére (weblap optimalizálás, tudatosan-okosan összeállított linkszövegek, mini-infók, mélylinkekhez is, stb.). A "Jobb tudni..." népszerűsítésének pedig még neki se álltam. A linkmarketingen kívül egy adwords kampányba is bele fogok vágni...

2.) A titokzatos franchise... :)

Az erről szóló előző bejegyzés utáni hétvégén a pécsi Születés Hete rendezvényre vittem pár könyvet és szórólapot, úgyhogy összekötöttem a hasznosat a hasznossal, ami nagyon kellemes is lett:) és személyesen találkoztam a franchise kitalálójával: "N"-el :). Részletesen átbeszéltük a feltételeinket, a működést, az együttműködést, és a gyerekeket. :) Azt hiszem, kölcsönös szimpátia alakult ki az első pillanattól. :) Végül aláírtunk egy szándéknyilatkozatot a (közel)jövőbeni szerződéskötésről. 

Az események itt is felpörögtek, hiszen hamarjában még három partner jelentkezett, sőt már egy országos (minden partner oldalán megjelenni kívánó) hirdető is... :) Úgyhogy N.:), aki szintén kisgyermekes anyuka, hirtelen bekerült a sűrűjébe. Nekem is beindult persze a fantáziám. És mivel már sajátomnak érzem, én is lelkesen segítettem kitalálni a már működő prototípus oldalhoz képest módosuló leendő oldalak felépítését, tartalmát, fukciókat, hírlevélrendszert - eddig megszerzett csekély tudásomat és tapasztalatomat magabiztosan alkalmazva :)

A licence díj támogatásáért írt pályázatot (www.palyazatszamitogepre.hu) is tegnapelőtt sikerült végre postára adni. Szubjektív és laikus véleményem: nagyon profin sikerült! :)

Lehet, hogy már Te is tudod, miről van szó pontosan... De a franchise főoldal nevét itt csak akkor teszem közzé, ha már él a link:)

3.) A még titokzatosabb "új honlapom"...

Csak röviden:
  • gyűlik a tartalom
  • folyamatban a logo kitalálása
  • íródnak a sales szövegek
  • formálódik az oldal belső felépítése
  • vizualizálódik a design
  • gyülekeznek az első látogatók (bár ők ezt még nem tudják, csak ha a blogot is olvassák:))
  • letisztult bennem, és ami a fő: érthetően megfogalmazódott az alapkoncepció.
Szóval visszaszámlálás indul... na jó, mondjuk 100-tól :)

4.) Lazidombi.hú

Mert így tavasszal persze a szennai közösségi élet is felpezsdült :) És ugye én csinálom a Lázi Dombi Kulturális Egyesületünk honlapját. Ami addig igazán sok meló, amíg nincsenek készen a legfőbbb tartalmak. Még sok minden visszavan (a tagok bemutatkozása, írott sajtóbeli szereplések, képgaléria teljes feltöltése, stb.)
De nekem megéri - no nem anyagilag, hiszen "szerelemből" dolgozom rajta éjjelente:), hanem mert meggyőződésem, hogy érdemes csinálni, értékeset adni, részt venni a programokon és segíteni szervezni - a gyerekeink miatt sokszorosan is. Csak nézd meg, hogy ünnepeltük Pünkösd napját...


5.) Szeretett családom

Bevallom becsülettel, így utoljára, hogy az utóbbi időben kicsit "besokalltam". El is fáradtam, és hát még egyszerűen gépundorom lett... Már a fürdetéskor belső tiltakozást éreztem, hogy megint ide kell ülnöm este 10-kor a géphez, mert a "muszáj-dolgokkal", amik ahhoz kellenek, hogy teremjen is már valamit az elültetett mag (óh), ... haladnom kell. Mégis sokszor engedtem a kísértésnek és bedőltem 9-kor az ágyba, vagy már délután(!) :) beengedtem más témájú gondolatokat is a fejembe, mert úgy éreztem, (és kedves férjem is) hogy kicsit leszűkült a gondolatköröm mostanság... Ezt nevezhetjük fókusznak is persze, de azt hiszem van egy határ, főleg egy családanyánál, amit nem egészséges, és nem is szabad átlépni.

Vágytam a kertbe (mégis elraktam pár palántát, meg sok csemegekukoricát), elmentünk családostul biciklizni, Norbival péntek esti színházba, étterembe vacsorázni, a kaposvári országos gyerekszínházi biennáléra egy hétig minden délután, és holnaptól el fogunk menni a Festők Városa hangulatfesztiválra... Mert jólesik... és helyrebillent... és mert egyszerűen "kell".

5,5.) A titokzatos csomag

Először lelkiismeretfurdalásom volt, amiért hanyagolom például a blogot, de pont mikor engedtem volna a kísértésnek, találtam egy kis csomagot a postaládában - Pesten élő öcsémtől egy könyvet, amit a mellékelt levél miatt még aznap elolvastam. 

Elolvastam. És megnyugodtam. Ééés: megvilágosodtam, pontosabban kitisztultak, és helyükre kerültek a dolgok...
A levél így szólt: "Ha van egy kis időd, olvasd el ezt a könyvet! Ha nincs időd, akkor meg főleg! Hallom, nálatok is jártak a Szürke Urak..."

Nemsokára részletesen mesélek róluk...
Te tudod, kik ők?

Szeretettel:


7 megjegyzés:

  1. csodás élet vár rád :))
    van dolgod bőven, és ez így van jól :)
    és mivel ma kívánós nap van :) én azt kívánom Neked és az olvasóidnak, hogy : szeresd a munkádat, bármi legyen is az !!
    "Aki szereti a munkáját, az egy napot sem dolgozik"
    :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Boldog szülinapot!

    Ami a Szoptass ügyesen felicitasos karrierjét illeti, tényleg logikus, hogy pár hónapos terhes kismama nem vesz még szoptatós könyvet. Engem akkor még a szülés sem érdekelt, nemhogy a szoptatás, olyankor még maga a terhesség az izgalmas.

    Hajrá Gyömbi!

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen sokáig!
    A "Jobb tudni..."-t még eddig nem tudtam dicsérni, mert nem volt rá alkalom. Na, de most: mivel én már túl vagyok rajta, jókat derültem. Mert szinte minden ugyanígy történik mindenkivel, ahogy leírtad. Azért szinte, mert nem vagyunk egyformák, kinek a Seb, kinek a szülés a nagyobb ijedelem. Ha akkoriban én is olvashattam volna, mennyivel könnyebb lett volna felkészülni a Nagy napra.
    Gratulálok az eddigiekhez és szorítok Neked!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gyömbi!
    Isten éltessen sokáig!Csak azt kívánom, hogy járj sikerrel az utadon!
    Kíváncsian várom a fejleményeket!

    Hajrá Gyömbi!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm!
    Ma ugye minden kívánság teljesül... :)

    VálaszTörlés
  6. Utólag is boldog születésnapot!
    Teljesüljenek álmaid, terveid, s várom a folytatást. :)

    A Szabó Gábor féle Linkmarketing anyagnak mit takar?

    Bernadett

    VálaszTörlés
  7. szürke urak = szürke hétköznapok ??

    Bernadett

    VálaszTörlés